Razvoju poslovne kulture šteti stalno prigovaranje

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Na završnici Startup Europe Weeka poslovni anđeli i poduzetnici o postizanju proaktivnog okruženja.
Povjerenje, predanost, sposobnost produktivne rasprave važne su, ali zapostavljane značajke kvalitetnog odnosa između poslovnih anđela i tvrtki u koje su odlučili ulagati ili ulažu.

Ocijenili su tako top menadžer Božidar Pavlović uime poslovnih anđela i Antonio Šeparović, direktor i suosnivač tvrtke Oradian, fintech startupa s klijentima u cijelom svijetu, na panelu o poslovnim anđelima u HGK.

Rasprava o faktorima bitnima za razvoj uspješnog i zdravog startup ekosustava u Hrvatskoj održani su u Zagrebu u sklopu ovogodišnjega Startup Europe Weeka, tjedna posvećenog startupima u EU, u organizaciji HGK, Europske komisije, Impact Huba, Early Stage Meetup Groupa i tvrtke Keymone Ventures. "Doprinos 'pametnog kapitala' koji donose poslovni anđeli je dragocjen, a investiranjem u ranu fazu razvoja startupa doprinosi se i vrijednosti zajednice i uključuje u ostvarenje nečijega poslovnog sna", tvrde Šeparović i Pavlović.

Ističu da je jedan od razloga odlaska brojnih perspektivnih stručnjaka izvan Hrvatske i naša slaba poslovna kultura koja samo negoduje i prigovara, pa se moramo riješiti tih navika jer smetaju stvaranju proaktivnijeg i poticajnijeg okruženja startupima.

Zato, mišljenja su Šeparović i Pavlović, treba proći još puno do jakoga poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj, koji će biti plodan za stvaranje novih vrijednosti. Suradnja startupa, poslovnih anđela, sveučilišta i javnoga sektora mogla bi ne samo vratiti odbjegle stručnjake već u Hrvatsku privući i mnoge iz inozemstva.

Izvor: Poslovni dnevnik

CROATIA

Phone: +385.91.94.69.428

Bijenička cesta, 13 A, Ground floor

10 000, Zagreb, Croatia

e-mail: info@keymonventures.com

CROATIA

Phone: +385.91.94.69.428

Vlaška ulica, 70 E

10 000, Zagreb, Croatia

e-mail: info@keymonventures.com

SPAIN

Phone: +34.684.34.77.30

C/Rocafort, 235, 4-2 IZDA

08029, Barcelona, SPAIN

e-mail: martap.aparicio@keymonventures.com